Patina

Prachtig muziektheater over de kracht van het ouder worden

De voorstelling Patina neemt de bezoeker mee naar een imaginaire wereld, waarin het niet gaat over de last van het ouder worden, maar juist over de kracht, levenservaring en levensvreugde, die achter een gepatineerde huid verborgen gaan. Immers een mooi laagje patina op de huid is niet een teken van verval, maar een teken van echtheid. In een doorleefd gezicht zie je de hele mens.

In de verrassende combinatie van het beeldend figurentheater met nieuwe kleurrijke muziek verbinden de makers Ananda Puijk en Hans Leenders twee werelden met elkaar, die elkaar zelden ontmoet hebben. Een suggestief gedicht rond de cyclus van dag en nacht, van licht en donker loopt als rode draad door de voorstelling. Op het podium bewegen de hoofdfiguur, die vergroeit lijkt met een pop, en zes vrouwelijke vocalisten met maskers. Daaromheen drapeert een slagwerker met zijn instrumentarium een bijna filmisch muzikaal decor.

Uitvoerenden

Ananda Puijk – artistiek leider en spel
Hans Leenders – componist en muzikaal leider
Sybrand van der Werf – regisseur
Elke Janssens, An Meeusen, Mette Rooseboom, Cecile Roovers, Dineke van der Sman, Martina van Westen – vocalisten Studium Chorale
Jan van den Boomen – slagwerk
Charlotte Puijk-Joolen – figurenontwerp

Data 2015

11 april 20:30 uur Maastricht Ainsi

12 april 15:00 uur Maastricht Ainsi

1 mei 20:15 uur Amsterdam Orgelpark

9 juni  22.30 uur Aken Chorbiennale

26 augustus,Thorn Limburg Festival, 5 voorstellingen

5 september, Wittem, Kunstdagen

youtube impressie voorstelling 5 september   https://youtu.be/sT83_V9e3Lw

youtube voorstelling integraal (30 minuten)     https://youtu.be/Xf7hLd8R16A