zelf op de planken

Alt/Mezzo

Ik studeerde zang aan het Sweelickconservatorium en studeerde daar bij Charles van Tassel en Kevin Smith. Ook studeerde ik twee jaar hoofdvak koordirectie bij Jan Pasveer. In 1993 haalde ik mijn diploma. Ik studeerde enkele jaren bij Paula de Wit en ik laat me nu  al weer enkele jaren coachen door Ronald Klekamp.
Ik heb vanaf mijn conservatoriumtijd gezongen als solist en ensemblezanger.
Ik werk sinds 1994 als freelancer bij o.a. het Nederlands kamerkoor, Studium Chorale (o.l.v.Hans Leenders) Huelgas Ensemble (o.l.v. Paul van Nevel), Cappella Amsterdam (o.l.v. Daniel Reuss), Casuquo (voor begrafenissen en bruiloften) en andere ensembles en kamerkoren. Sinds 1995 concerten in de Bourgogne, vele jaren met Les temperament Baroques, de laatste jaren ook met mijn groep Les Nordiques.
Als solist trad ik op met verschillende koren en orkesten en maakte recital programma’s.
Verder maak ik mijn eigen voorstellingen (muziektheater).

Actrice

Na mijn opleiding als actrice aan de Acteursschool in Amsterdam (voorheen het Collectief) in 2003 richtte ik met een paar vrienden de theatergroep Crossing op.
We hebben daar een paar prachtige voorstellingen mee gemaakt. (zie beeldmateriaal)
Verder maak ik solovoorstellingen. Ik merk dat ik een soort vaste werkwijze heb: met klassieke liederen en theaterteksten vlecht ik een eigen(wijs) geheel. Zie beeld/ audio
Ook ben ik af en toe op de televisie te zien. Tot nu toe in reality-tv. (programma’s als ‘Achter gesloten deuren’ en ‘Beschuldigd’).